Backåkra

11:e träffen - 18 Augusti 2008

Solen sken, hagarna var fyllda med hästar och kor, antalet traktorer på vägarna var oräkneliga. Skåningarna mottog oss med goda råd och vägvisningar.

Lunchen intogs i trädgården, alternativt inomhus pga alla getingar. Pestopasta. kyckling och en fantastisk sallad toppad med jordgubbar smakade bra. Därefter drack vi kaffe med fikabröd. Mingel och väntan på att alla 35 skulle dyka upp.

Eftermiddagen var fri och ägnades bland annat åt strandbad i Sandhammaren, inköp i Borrby och besök på Dag Hammarskjölds museeum och meditationsplats. Många av oss kände av det meditativa lugnet på platsen. En del hann också besöka Ales stenar och Kåseberga rökeri.

18.30 började middagen med en äppelmimosadrink i trädgården. Lars-Erik Edéus tutade som sig bör i hornet, extra inspirerat denna gång, och hälsade alla välkomna. Vi hurrade för Brita som fyllt 60 och Gunnar och Barbro som firar 60 årig bröllopsdag den 3 september.

Karen och Ronny var våra värdar på Backåkra vandrahem. De var mycket tillmötesgående och ordnade de mesta kvickt. "Finns det hjärterum så finns det stjärterum" stämde väl in. Middagen serverades i ett större kök som var hemtrevligt men litet. Förrätten bestod av mozzarella och tomattoast, huvudrätten av Kåsebergalax med pepparot eller limesås därefter kaffe och chokladtårta. Det allmänna omdömet var "mycket gott"

Antalet vinflaskor var i överkant men ingen klagade utan alla hjälpte till med åtgången på bästa sätt.

Barbro och Gunnar tackade för sig efter middagen för att vila. De hängde med till klockan nio i alla fall!

Efter middagen utbröt orkesterspektakel med Släktbandet. De som spelade och sjöng var Frykis på dragspel, Göran Edéus på gitarr, Markus Frykberg på trummor och Peter holst på bas, sång, rapp, poesi och lite annat. Edeusmarchen spelades ett antal gånger och alla fick i läxa till nästa träff att öva på texten. (du hittar texten bland bilderna från träffen) Frykis påpekade att om vi alla övade på melodin också så skulle det underlätta!

Barnen, nio pojkar och två flickor, roade sig med kortspel, fotboll, bordtennis och till slut liggandes i vårt tiobäddsrum framför en dator som visade filmen Ratrace.

Kvällen fortsätte med vin och musik. Göran Edéus och Peter Holst får en extra eloge för sitt ihärdiga spelande för att underhålla oss andra och sig själva!

Frukostbuffén var utmärkt och att den serverades av en kvinna med ett stort leende och långa rastaflätor gjorde inte saken sämre.

På grund av tidbrist och långa hemresor beslöt vi gemensamt att hoppa över det formella släktmötet denna gång. Avgående festkommitén hade dessutom redan förtjänstfullt utsett tvenne nya kandidater till ny festkommité för släktträffen 2010, Nils Edéus och Tore Holst.

Marianne och Viveka vill med denna rapport tacka alla deltagare för ett stort engagemang och samtidigt tacka för förtroendet att anordna denna tillställning.

Vi ses igen 2010, någonstans i Sverige.

Bilder från senaste träffen hittar du om klickar på "Bilder" i undermenyn ovan eller här Har du egna bilder? Hör av dig till Erik så kan du ladda upp dem själv eller bränn en cd och skicka till Erik