Haraldsgården, Blidö

10:e träffen - 16 Augusti 2006

Festkommittéen vill ta tillfället i akt och tacka alla släktmedlemmar - absent så väl som present friends - ty vi är alla en funktion av varandra - för en väl genomförd släktträff och en härlig samvaro!
I ett tidigare brev har andlig lättja smygit sig in maskerad som Tryckfelsnisse; vår kära släktförening heter inte som där stod utan tvärtom Släktföreningen Anna Edéus & Gustaf Ericsson.
Alla anlände till Haraldsgården i bil förutom Gunnar och Tin som kom vandrande genom skogen med ränsel på ryggen. Vilket visar att även om vägbeskrivningen var skral var viljan till gemenskap starkare!
Alla fick en säng att sova i och en vederkvickande lunch.
Man fiskade, badade, spelade boule och umgicks i det vackra vädret under det att Orkestern repeterade i Kavaljersflygeln (drängstugan). Tyvärr blev det ingen fotboll då stjärnan Fille var justerad och förbundskaparen Tore Frelimo sjukskriven. Stor sorg men sådant klarar vi tillsammans.
Fanborgen med släktföreläsning av Jonte på det att de yngre kunde se sammanhangen. Bravo Jonte! Vi tänkte på er som inte var där och applåderade er.

Middag med tal och musikframträdande; Göran Frykbergs två verk; den fantasieggande symfonin och den muntra Edéusmarschen. Orkestern [Släktbandet?]: Anders sång, perkussion, Lasse, sång och horn, Felix elbas, Göran F trombon och dragspel, Göran E elgitarr och Peter dragspel och elgitarr.
Middag, kaffe, rödvin och hjärtlig samvaro över klangränserna samt jamsession till 2 med Teagarden, GE och PH.
Söndagen efter kvällen innan Släktföreningen sammanträder och utser en ny utmärkt festkommittée som vi kommer att höra mycket av. Avgående kommittée ställer självklart upp som stödpersoner, konsulter och besserwissrar!
Och innan ni går och lägger er ikväll betänk följande: §1 i stadgarna för Släktföreningen Anna Edéus Gustaf Ericsson. Släktföreningen "...har till ändamål att verka för sammanhållningen inom släkten och därvid tillvarata gemensamma släktintressen, forska i släktens historia, föra släktregister m.m."
Tag väl hand om er. Vaya con dios, amigos. - Festkommitén genom Peter Holst

Festkommitén bestod denna träff av Peter Holst och John Edéus